Titulní strana - Pobyty - Anenský mlýn 2012

Pobyty - archiv

13. 8. – 20. 8. 2011
Anenský mlýn, Rokytnice v Orlických horách

Další rok je za námi a tradiční rehabilitační pobyt před námi!
Víte, že: Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR o. s. Klub POHODA Svitavy pořádá, v těchto dnech v Hotelu Anenský mlýn v Rokytnici v Orlických horách již "Dvanáctý rehabilitační pobyt pro děti, mladistvé se zdravotním postižením a jejich rodiny"

V sobotu 13. srpna 2011 se již po dvanácté sjedou do Rokytnice v Orlických horách do Hotelu Anenský mlýn, děti s těžkým zdravotním postižením a jejich rodiny.

Opět máme pro děti a jejich rodiny pobyt pohádkově připravený, věřím, že také letos bude velmi výjimečný. Celý týden budeme na návštěvě ve vesničce plné malých skřítků "Šmoulů", kteří nás vtáhnou do děje svých pohádkových příběhů!

Pohádkové postavičky nás budou provázet programem, který obsahuje rehabilitační cvičení pro děti, ale také pro rodiče, volnočasové aktivity pro děti, rekreační jízdy na koni a zajímavé přednášky pro rodiče.

Koně budeme mít, jako v letech minulých, ustájené přímo u hotelu, díky panu Vladimíru Lajdovi, který na nás nezapomněl a doveze své "miláčky", aby celý týden hýčkali tělíčka našich dětí a mladistvých na svých hřbetech, a svým teplem jim uvolnily svaly a vykouzlily svým houpavým krokem šťastné úsměvy v jejich tvářích.

Děti mají opět připraven bohatý program pro volný čas. Velmi rozmanitá náplň výtvarného tvoření doplňuje odborný rehabilitační program. Děti si za pomoci asistentek, vyrobí masky pro pobytovou hru, na památku si obarví trička do Šmoulích barev, pomocí samo tvrdnoucí hlíny budou trénovat jemnou motoriku a další pomůcky jako barvy, štětce, lepidlo, papíry, nůžky a dobré nápady našich asistentek zaručují spoustu dalších krásných výtvarných činností. Čeká nás diskotéka, kterou pro nás jako překvapení připravují manželé Spurní, majitelé hotelu. Nebude chybět "Velká pobytová hra", která proběhne pod dohledem moudrého Taťky Šmouli a za hravého skotačení Šmoulinky a jejich přátel Mrzouta, Siláka, Nešiky a dalších.

Nezapomínáme ani na speciální program pro rodiče, který obsahuje speciální poradenství, informační přednášku o rehabilitačních technikách nebo o změnách v sociálních zákonech. Popřípadě, předváděcí akci firmy, která na našem trhu prodává rehabilitační a kompenzační pomůcky.

Všechno to krásné co nás čeká, se může uskutečnit díky příspěvku z rozpočtu Města Svitavy, dotace Ministerstva zdravotnictví, díky sponzorským darům od našich nových, ale také stálých sponzorů, podporovatelů a dobrodinců, dále díky vzácné akci, kterou pro nás uskutečnili přátelé z Kolovrat.

Charitativní večer pro Pohodu, který se uskutečnil v sobotu 21. Května 2011 v Original Cappuccini Restaurantu v Praze Kolovratech vynesl pro uskutečnění našeho pobytu, neuvěřitelnou částku 68.500,- Kč, která mluví za vše.

Tato akce, nás posílila nejen finančně, ale hlavně lidsky, děkuji Vám všem, kdo jste se zúčastnili a přispěli, také Vám, kdo jste se podíleli na její realizaci, za nezapomenutelný zážitek, ze kterého budeme dlouho čerpat energii a sílu do dalších náročných všedních dní.

S pokorou v srdci, děkujeme Vám všem, kdo nám pomáháte!

Martina Čížková
Předsedkyně
ARPZPD v ČR, o. s. Klubu Pohoda Svitavy




KONTAKT
Gruzínská č.1912/10
tel.: 604 607 618
e-mail: klub@pohoda-svitavy.cz

IČ: 43508952
bankovní spojení: ČSOB pobočka Svitavy
č.ú.: 170111109/0300

Caracal © 2006-2011