Titulní strana - Pobyty - Badinka 2007

Pobyty - archiv

18. 8. - 25. 8. 2007
Penzion Badinka, Svojanov u Moravské Třebové

Proběhl týden plný cvičení, hraní, tvoření, radosti a smíchu!

V sobotu 18. srpna 2007 se sjeli do Penzionu Badinka ve Svojanově u Moravské Třebové účastníci Týdenního rehabilitačního pobytu, který pořádala již po osmé Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR Klub Pohoda Svitavy.

Celý týden byl pro děti se zdravotním postižením a jejich rodiny velmi pestrý. Základem celého pobytu byla rehabilitace.

Paní Jitka Patočková, které je dlouholetým odborným garantem našeho klubu a tím i pobytů sestavila, na každé dopoledne blok náročného rehabilitačního cvičení. Rehabilitační cvičení obnášelo perličkové koupele na nohy, míčkování, cvičení na rehabilitačních míčích, skupinové cvičení. Součástí rehabilitačního programu bylo také plavání, které probíhalo přímo v penzionu Badinka. Manželé Badinovi pro naše děti, které musí mít pro plavání speciální podmínky, například teplou vodu 37°C, postavili v prostorách penzionu malý bazén. Každým rokem před naším příjezdem jej vyhřívají na ideální teplotu. Za což jim velmi děkujeme a nejen za to, ale i za výbornou stravu, ubytování, laskavý přístup a dobrá srdce.

Pro spokojenost dětí je velmi důležité si hrát a tvořit. Tento týden jsme si hráli na „Mraveniště Ferdy Mravence“, děti čekala Noční slavnost“, na kterou vytvářly lampióny, pekly koláčky a chystaly výzdobu.

V polovině týdne proběhla hra nazvaná „Velká hra aneb Ferda Mravenec práce všeho druhu a spousta zábavných úkolů pro děti a dospělé“. To je jen zlomek toho, co naše děti čekalo v rámci volno časových aktivit, které pro ně pomohly připravit slečny asistentky, starší sourozenci dětí se zdravotním postižením pod vedením slečny Petry Vetešníkové studentky Vyšší pedagogické školy Litomyšl, která je celé roky v tomto naší stálou velkou oporou.

Velkou součástí našeho specifického pobytu byl program pro rodiče. Měli jsme připravené dvě prezentace firem, které na českém trhu prodávají rehabilitační a kompenzační pomůcky. Samozřejmě spojené s možností vyzkoušení daných pomůcek a individuální konzultací.

Přijela nás obohatit informacemi vedoucí střediska sociálních služeb Salvia paní Ludmila Benešová. Paní Jitka Patočková měla pro rodiče připraven denně hodinový blok rehabilitačního cvičení. Ve večerních hodinách proběhly informační přednášky z oblasti rehabilitačních metod. Konzultace, přednášky, individuální poradenství z oblasti sociálního systému zajistila sociálně-právní poradce pro rodiny se zdravotně postiženým dítětem, paní Martina Čížková.

Celý týden se diskutovalo o problémech, které nese zdravotní postižení dítěte, ale nejen to, smáli jsme se, radovali se a užívali si něco nezapomenutelného!

K tomu všemu velmi přispívá fakt, že financování nezůstalo jen na rodinách samotných, ale podařilo se jej z velké části zaplatit z výtěžku Koncertu pro Pohodu, který svou účastí podpořili Eduard Klezla, Tomáš Beroun a Radka Fišarová, dále ze sponzorských darů a reklamní spolupráce firem ze Svitav, Litomyšle, Vysokého Mýta, Mělic u Přelouče, Boskovic, Brna, Prahy, také od jednotlivých dárců, finančního příspěvku z rozpočtu města Svitavy a dotace ministerstva zdravotnictví.

Všem, kteří nám pomáhají, děkujeme!!

Martina Čížková
Předsedkyně ARPZPD v ČR, Klub Pohoda Svitavy



KONTAKT
Gruzínská č.1912/10
tel.: 604 607 618
e-mail: klub@pohoda-svitavy.cz

IČ: 43508952
bankovní spojení: ČSOB pobočka Svitavy
č.ú.: 170111109/0300

Caracal © 2006-2011